5 redenen om extra te genieten van rode wijn

Rode wijnNatuurlijk is te veel rode wijn, of enige andere alcoholische versnapering niet goed voor je en brengt het te veel drinken van alcohol schade toe aan je lichaam en geest. Maar toch is het drinken van, met name, rode wijn niet alleen maar schadelijk voor de mens. Uit verschillende onderzoeken door de jaren heen, blijkt dat rode wijn ook een aantal dingen tegen gaat. We hebben 5 interessante onderzoeken voor je op een rijtje gezet.

1. Langer leven door rode wijn

Een groep wetenschappers aan de Amerikaanse Harvard Medical School, onder leiding van de moleculaire bioloog David Sinclair, ontdekte tijdens hun onderzoek naar verlenging van het leven dat de in rode wijn aanwezige stof resveratrol daar een rol in kan spelen. Resveratrol zou bepaalde genen stimuleren om veroudering tegen te gaan, waardoor het leven verlengd zou kunnen worden. Testen met proefdieren leidden al tot positieve resultaten.

Ook werd er ontdekt aan deze Harvard Medical School dat wijndrinkers een lager sterftecijfer hebben dan bijvoorbeeld bierdrinker. Maar niet alleen lager dan dat van bierdrinkers, maar ook lager dan dat van niet-drinkers.

rode wijn maakt je slimmer2. Slimmer door rode wijn

Uit een onderzoek van het University College in Londen blijkt dat wijndrinkers die een halve fles per dag drinken, slimmer zijn dan niet-drinkers. Vooral vrouwen werden slimmer van alcohol. Een glas alcoholhoudende drank maakt de drinker al scherper en slimmer dan een niet-drinker. Alcohol zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen waardoor het cognitieve functioneren beter wordt. Volgens de onderzoekers is het effect helemaal duidelijk waar te nemen zijn bij iemand die vier of vijf flessen wijn per week drinkt. Het onderzoek werd gehouden onder 6000 Britse ambtenaren die rekensommen en taalopdrachten moest maken met of zonder een glaasje wijn op. (Overigens adviseren de onderzoekers niet, als je niet drinkt, om ineens 5 flessen wijn per week naar binnen te gieten.)

3. Rode wijn goed voor de lijn

Volgens de recente uitkomsten van een onderzoek, dat door wetenschappers uit Boston werd uitgevoerd, kan wijn helpen bij het op peil houden van je gewicht. Uit het onderzoek, dat 13 jaar in beslag nam, blijkt dat vrouwen die dagelijks één of twee glazen rode wijn drinken, 30 procent minder kans hadden op overgewicht dan niet-drinkers. Dit komt doordat je lichaam zodra het alcohol binnenkrijgt, begint met het verbranden van calorieën.

rode wijn botten sterker4. Rode wijn versterkt de botten

Uit een onderzoek van de Northwestern University blijkt dat het drinken van een glaasje wijn er voor zorgt dat je lichaam meer oestrogeen en andere hormonen aanmaakt. Oestrogeen en deze andere hormonen zijn belangrijk voor sterke en gezonde botten.

5. Rode wijn beschermt de huid

In het land van de Costa del Sol, Spanje, ontdekt onderzoekers dat rode wijn helpt de huid te beschermen tegen de de schadelijke UV-stralen van de zon. De flavanoïden die in rode wijn zitten, zorgen hiervoor.

Kortom, rode wijn schaadt dus niet de gezondheid. Het is de hoeveelheid die dat doet (behalve dan met het slimmer worden). Geniet en drink met mate…

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.