5 handige wijn apps voor wijnliefhebbers

Als je in verschillende stores of marketplaces voor apps gaat zoeken  naar wijn apps dan kom je heel wat wijn apps tegen. Wijn apps die je kennis over wijn testen, wijn apps waar je je proefnotities mee kunt maken, wijn apps waarmee je wijn in bijbehorende wijnwebshops kunt kopen; er zijn er heel wat. De afgelopen weken hebben wij van Wijnbloggers al aardig wat wijn apps uitgeprobeerd en vandaag zetten we 5 handige wijn apps op een rijtje.

5 handige wijn apps

Wijn apps Wine NotesWine Notes

Een leuke en handige app voor het maken van proefnotities is Wine Notes. Met Wine Notes kun  je je eigen wijnkeldersamenstellen. Door het maken van proefnotities binnen deze app verzamel je een aardig assortiment. Binnen de app kun je eenvoudig op allerlei criteria, zoals landen, regio’s, druivenrassen, smaken, zoeken binnen je proefnotities. De app is leuk. Het toekennen van smaken aan de wijn, gebeurt door het aantikken van plaatjes met de smaak. Bij kers, zie je een plaatje van een kers. Handig is ook dat je met de app de barcode van een fles kunt scannen, waarmee je dan gelijk kunt zien of je deze wijn al geproefd hebt. Al je bevindingen kun je gemakkelijk delen op bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Wil je meer weten over deze wijn app, lees dan Wijn Apps: Wine Notes

Wijn Apps WijnshakerWijnshaker

Stel je loopt over straat en ineens bedenk je je dat je nog een fles wijn nodig hebt dan is Wijnshaker een hele handige app, maar ook gewoon voor thuis op de bank is deze app handig. Deze app selecteert op basis van je locatie de supermarkten, slijterijen of wijnspeciaalzaken die bij jou in de buurt zijn (en mocht je niet precies weten waar deze winkel zich bevindt dan navigeert de app je (via Google Maps) naar de plek van bestemming.) en geeft het wijn assortiment van deze winkels. Als je vervolgens een wijn selecteert dan krijg je een leuke en luchtige beschrijving van de wijn. Daarnaast kun je wijnen markeren als favoriet en persoonlijke notities toevoegen. Ook met deze app kun je alles weer delen via Facebook, Twitter en e-mail. Erg handig is bij deze app dat je je wijninformatie altijd ter beschikking hebt, ook als je geen internet hebt. Wil je meer weten over deze wijn app, lees dan Wijn Apps: Wijnshaker

Er is een nieuwe versie uit van de Wijnshaker. Wij hebben de oude versie nog geprobeerd. Binnenkort zullen we Wijnshaker 2013 eens aan een inspectie onderwerpen 🙂

wijn apps selecting a wine for dummiesSelecting a Wine for Dummies

Je kent ze vast wel, de geel-zwarte boeken die voor wat voor onderwerp je maar kan bedenken, wel een boek heeft: De Dummies. Van ‘Burn-out voor Dummies’ tot ‘Forensisch onderzoek voor Dummies’ en van ‘Breien voor Dummies’ tot ‘Natuurkunde voor Dummies.’ Je kunt het zo gek genoeg niet bedenken of er is wel een Dummies-boek voor. Daarom niet zo heel gek dat er zelfs een Dummies app is en wel; een Dummies-app op het gebied van wijn. Deze wijn app moet je downloaden met hetzelfde doel als je een ‘…. Voor Dummies’-boek zou kopen. Je wilt wat meer weten over een bepaald onderwerp op een duidelijke, simpele manier uitgelegd. Dat is ook wat deze wijn app doet. Er valt veel te lezen over wijn-gerelateerde onderwerpen en daarnaast kun je favoriete wijnen op een makkelijke manier bijhouden en snel en gemakkelijk opzoeken wat bij elkaar pas qua eten en wijn. Wij vonden het in ieder geval een leuke wijn app.

Wil je meer weten over deze wijn app, lees dan Wijn apps Selecting a Wine for Dummies

wijn apps connaisseurConnaisseur

Wil je graag weten hoe het gesteld is met je wijnkennis dan is de wijn app Connaisseur een leuke app om je wijnkennis te testen (de app van WSET is ook leuk om je kennis mee te testen). De testvragen zijn leuk en de bij de antwoorden waar je uit kunt kiezen, staat altijd wel een grappig antwoord. Zoals bijvoorbeeld: Wat is Sect? Antwoordmogelijkheid: Fundamentalistische groep die de hele wereld wijn wil laten drinken. Er zijn drie verschillenden speltypes en alle drie de speltypes zijn gevuld met veel vragen, waardoor je wel even met deze wijn app vooruit kunt. Het speltype De Marathon iserg leuk. Al raad ik wel aan eerst alle normale rondes te spelen. De uitslagen van al deze spelen, kun je delen via Facebook.

Wil je meer weten over deze wijn app, lees dan Wijn apps Connaisseur

Wijn apps Winestein Sommelier logoWinestein Sommelier

Winestein Sommelier is eigenlijk je persoonlijke sommelier die je altijd bij de hand kunt hebben. Geef de ingrediënten van wat je gaat eten en deze wijn app geeft je advies over welke wijn je hier goed bij kunt drinken. Door het invoeren van bijvoorbeeld de ingrediënten, bijgerechten, sauzen, of de bereidingswijze van het gerecht, weet Winestein wat je gaat eten en maakt daar een passend wijnadvies voor. Andersom kan het natuurlijk ook. Het invoeren van een bepaalde wijn geeft je suggesties over wat je er bij kunt eten. Voor elk gerecht krijg je een lijst met aanbevolen wijnen. Bij  elke wijn vind je een korte beschrijving over de wijn en informatie over serveertemperatuur en uit welk glas je deze wijn het beste kunt drinken. Ook is er een score verbonden aan de wijn.

Wil je meer weten over deze wijn app, lees dan Wijn apps Winestein Sommelier.

Heb jij een leuke tip voor wijn apps, zoals een app die we zeker eens moeten uit proberen, laat hier dan een reactie achter of mail naar  info@wijnbloggers.nl.

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.