30 wijn apps voor de wijnliefhebber (2)

Vorige week lieten we op Wijnbloggers al de eerste 10 wijn apps zien, die wij de afgelopen weken onder de loep hebben genomen en ook hebben getest. Dat zullen we ook blijven doen (het wemelt van de wijn apps), maar na dertig wijn apps getest te hebben, vonden we het wel eens tijd voor een kort overzicht van de geteste wijn apps. De komende weken zullen we hier in drie delen op de Wijn app Maandag een kort overzicht geven met een korte omschrijving van deze wijn apps. Vandaag deel 2! (Deel 1 vind je hier…)

Wijn app 11 tot en met 20

wijn apps connaisseurConnaisseur

Met de wijn app Connaisseur  kun je je wijnkennis testen. Deze wijn app bevat honderden (490 om precies te zijn) vragen en weetjes over wijn. Harold Hamers hielp mee met de ontwikkeling van de app en maakte de vragen. Binnen deze wijn app kun je je kennis binnen 3 verschillende speltypes (Normaal, snelheid en Marathon) testen.

Vonden wij deze app een aanrader? Ja! Met deze wijn app kun je op een leuke manier je wijnkennis testen.

Wijn app Winestein SommelierWinestein Sommelier

Winestein Sommelier is eigenlijk je persoonlijke sommelier die je altijd bij de hand kunt hebben. Geef de ingrediënten van wat je gaat eten en deze wijn app geeft je advies over welke wijn je hier goed bij kunt drinken. Door het invoeren van bijvoorbeeld de ingredienten, bijgerechten, sauzen, of de bereidingswijze van het gerecht, weet Winestein wat je gaat eten en maakt daar een passend wijnadvies voor. Andersom kan het natuurlijk ook. Het invoeren van een bepaalde wijn geeft je suggesties over wat je er bij kunt eten. Voor elk gerecht krijg je een lijst met aanbevolen wijnen. Bij  elke wijn vind je een korte beschrijving over de wijn en informatie over serveertemperatuur en uit welk glas je deze wijn het beste kunt drinken. Ook is er een score verbonden aan de wijn.

Vonden wij deze app een aanrader? Ja! Deze wijn app ziet er mooi uit, is eenvoudig in het gebruik en je hebt er gewoon echt iets aan.

Wijn app WSETWSET 

Wat deze wijn app van WSET voornamelijk doet, is op een speelse wijze je kennis van wijn testen. En dan niet door middel van het stellen van multiple choice vragen, maar door het geven van een wereldkaart en een etiket. Je moet alle vragen goed hebben om door te kunnen gaan naar de volgende ronde (dit is soms wat frustrerend!)

Vonden wij deze app een aanrader? Ja! Leuke manier om je wijnkennis te testen.

app WineRatings+WineRatings+ 

WineRatings+ is de app van het wijnmagazine Wine Spectator, een blad over wijn en wijnbouw en met deze app heb je toegang tot heel veel proefnotities over wijn (tegen betaling) en een beperkt aantal artikelen die geschreven zijn over wijn en wijnbouw, wil je meer artikelen kunnen lezen dan zal je je moeten abonneren.

Vonden wij deze app een aanrader? Ehmmnnneee… Deze app is meer te beschouwen als een digitaal blad over wijn en daar zijn leukere apps voor te vinden.

Wijn app Triscuit - Recipes for WineloversTriscuit Small Plates

Met Triscuit Small Plates (Recipes for Winelovers) kun je je toastjes afstemmen met je wijn. In de app geven ze een aantal recepten van toastjes belegd met heerlijke dingen en daarbij krijg je dan een wijnsuggestie, en dan niet een wijnsuggestie van wijn huppeldepup, maar in zin van; Hier kun je beter een pinot noir, chardonnay of riesling bij schenken. Andersom werkt het ook; Je hebt een riesling en dan krijg je de bijpassende hapjes erbij.

Vonden wij deze app een aanrader? Een ja, handige app voor als je een feestje hebt of gewoon vrienden over de vloer krijgt en je lekkere hapjes met bijpassende wijnen op tafel wilt toveren.

Wijn app DelectableDelectable

Kort gezegd kun je met deze wijn app een foto maken, die verzend je dan en Delectable zal de wijnoogst, wijnmaker en wijn naam voor je identificeren. Vervolgens kun je dan kijken hoeveel deze wijn kost en deze bestellen (alleen als je in de VS woont), maar je kunt ook eenvoudig je proefnotities toevoegen en vormt de app een soort wijncommunity waar iedereen zijn of haar ervaringen deelt.

Of zoals bij de omschrijving van deze wijn app in de app store valt te lezen: “Delectable’s community brengt liefhebbers en wijn professionals uit de industrie bij elkaar om wijnen te delen en te ontdekken. Zie wat sommeliers, wijnmakers, wijn schrijvers en je vrienden drinken en krijg inzicht in de wijnen die zij lekker vinden.”

Vonden wij deze app een aanrader? Nee, veels te veel gericht op de Verenigde Staten en daar heb je niet zoveel aan als je in Nederland woont. Een Nederlandse variant hiervan zou zeker leuk zijn!

wijn app wijnshaker 2013 - wijnalmanak 2013Wijnshaker 2013

Wijnshaker 2013 is de 2013 versie van de app Wijnshaker en de werkwijze van deze 2013-versie verschilt niet zo heel veel van de eerdere versie. Deze wijn app werkt als volgt: Op basis van je locatie selecteert deze wijn app de supermarkten, slijterijen of wijnspeciaalzaken die bij jou in de buurt zijn en mocht je niet precies weten waar deze winkel zich bevindt dan navigeert de app je (via Google Maps) naar de plek van bestemming.

Nadat je een keuze voor een bepaalde winkel hebt gemaakt, geeft de wijn app je een lijst met wijnen die deze winkel in zijn assortiment heeft. Niet onbelangrijk bij deze wijn app is, dat je, zodra je de winkel hebt uitgekozen, even met je iPhone of iPad schudt (shaken) want anders krijg je het assortiment niet. Bij de wijnen staan aantrekkelijke en duidelijke omschrijvingen van de wijn. En natuurlijk kun je je ervaringen delen via Facebook, Twitter etc. Deze wijn app is verbonden met de Wijnalmanak en bevat ook de proefnotities van de Wijnalmanak. De wijn app is tegen (lage) betaling uit te breiden met verschillende extra’s als sterwijnen, seizoenswijnen, bubbelwijnen etc.

Vonden wij deze app een aanrader? Ja, een handige app en uit te breiden als je meer wilt.

wijn app the wine coachThe Wine Coach

Deze app is van Laurie Forster ( bekroond sommelier, auteur, tv-persoonlijkheid en komiek) en draait ook om Laurie en de informatie die zij geeft over wijn. Zo vind je er beschrijvingen van wijnen, die door Laurie Foster geproefd zijn, je kunt er video’s van Laurie Foster bekijken, de radioshows van Laurie Foster beluisteren, natuurlijk wijn kopen en lid worden van The Wine Club (wijnabonnement), artikelen lezen over wijn en koken, je vindt er recepten (He cook She wines) met daar bijbehorende wijnen. Bij de app draait alles om de kennis van wijn die Laurie Foster heeft en graag met je wilt delen.

Vonden wij deze app een aanrader? Nee…, je moet wel heel veel van Laurie houden om haar app te gebruiken.

wijn app Wine SecretaryWine Secretary 

Met (de gratis) app Wine Secretary kun je proefnotities maken en naar wijnen  zoeken. De wijn app heeft zo’n 1,2 miljoen wijnen,  al dan niet beoordeeld, in het archief zitten. Het toevoegen van een eigen proefnotitie is eenvoudig.  Naast deze wijn app kun je apart nog een (Engels) wijnwoordenboek downloaden die dan wel binnen deze wijn app te gebruiken is.

Vonden wij deze app een aanrader?Een volmondig ja! (Deze wijn app verraste mij echt!)

Wijn app Riedel Wine Glass GuideRiedel 

Nooit meer je wijn in een verkeerd glas schenken? Dan is de wijn app Riedel Wine Glass Guide een handige app, want deze app toont in welke glazen welke wijn (eigenlijk) geschonken behoort te worden. Daarnaast bevinden zich in de app ook een aantal video’s over gerelateerde onderwerpen (Hoe houd je een champagne-glas vast”, “Tips voor het schoonmaken van je glazen”, “Hoe moet je proosten” en nog wat andere onderwerpen.)

Vonden wij deze app een aanrader?  Ehm… nee en ja. Deze app is handig als je even niet meer weet in welk glas een bepaalde wijn geschonken wordt en je het volgens de ‘regels’ wilt doen. De filmpjes zijn leuk, maar de app is niet een ‘must-have’. Je kunt het namelijk net zo goed even opzoeken op het internet. Maar persoonlijk vind ik het wel weer leuk dat zo’n app er is.

Volgende week het derde overzicht van de geteste wijn apps…

Gerelateerde berichten

30 wijn apps voor de wijnliefhebber (1)

30 wijn apps voor de wijnliefhebber (3)

Heb jij een wijn app die we zeker eens uit moeten testen, laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.