30 wijn apps voor de wijnliefhebber (1)

wijn app 3De afgelopen weken hebben we al vele wijn apps onder de loep genomen en getest en er zullen er ook nog veel meer bij gaan komen, maar na dertig wijn apps getest te hebben, vonden we het wel eens tijd voor een kort overzicht van de geteste wijn apps. De komende weken zullen we hier in drie delen op de Wijn app Maandag een kort overzicht geven met een korte omschrijving van deze wijn apps. Vandaag dus deel 1!

De eerste 10 wijn apps

 Wine NotesWine Notes

De wijn app Wine Notes was de eerste wijn app die we uit probeerden en deze wijn app legde gelijk al de lat al heel erg hoog voor de andere wijn apps die nog op het testlijstje stonden. Wine Notes is een app waarmee je proefnotities kunt maken. Deze app ziet er grafisch mooi uit en heeft allerlei leuke dingetjes. De kleur van de wijn en de zuurgraad geef je aan door middel van een verschuifbare balk, als de wijn aroma’s heeft van kers dan geef je dat aan door middel van op een plaatje van kers te drukken.

Het toevoegen van een proefnotitie is eenvoudig, je kunt ook goed zoeken binnen je eigen proefnotities en natuurlijk kun je een foto toevoegen, barcode scannen en je bevindingen delen via verschillende sociale netwerken.

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Ja!

 WijnshakerWijnshaker

Wijn app Wijnshaker is gebaseerd op de informatie die in de Wijnalmanak over bepaalde wijnen is gegeven en met deze wijn app kun je eenvoudig uitvinden waar je een bepaalde wijn kunt kopen, welke wijnen de supermarkt, speciaalzaak of slijter bij jou in de buurt in het assortiment heeft, maar ook als je op onbekend terrein bent, navigeert deze wijn app je naar het dichts bijzijnde verkooppunt (van een bepaalde wijn die je wilt hebben).

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Ja…

Bordeaux TripBordeaux Wine Trip

Mocht je op vakantie gaan naar de Bordeaux-streek dan is dit een handige app om op je telefoon of iPad te hebben. Deze wijn app geeft namelijk informatie over reizen in de Bordeaux, wijnen, wandelen, fietstochten, kaarten van de omgeving etc. Handig voor als je in de Bordeaux bent, want voor deze wijn is je locatie erg belangrijk. (Ben je niet in Frankrijk, maar zoals mij, lui thuis in de stoel, dan kun je gewoon door de Bordeaux dolen, dingen bekijken en info lezen).

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Ja, voor als je op vakantie bent in de Bordeaux, een vakantie aan het plannen bent of omdat je meer over de Bordeaux wilt weten.

&wijn &Wijn

De wijn app &Wijn is een app van Nederlandse bodem en geeft antwoord op vragen als: Welke wijn drink ik bij welk gerecht? Welke wijn past bij de stamppot boerenkool die ik vanavond op tafel zet? Welke wijn past bij Rode kool met appelmoes of bij Stoofpeertjes. Maar ook lost deze wijn app de vraag andersom op. Dus welk gerecht past bij de Cabernet Sauvignon, Malbec of Pomerol die in mijn wijnrek of wijnkelder ligt.

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Ja, deze wijn app geeft veel informatie over het combineren van wijn & spijs. Enig commercieel belang is niet terug te vinden.

vivinoVivino

Met deze wijn app  van Vivino kun je een foto maken en dan krijg je allerlei informatie over deze wijn. Welke druivensoorten, het gebied, serveertips, maar ook met welke gerechten deze wijn goed te combineren is. Ook kun je je eigen bevindingen toevoegen aan een wijn en je kunt ook zien wat andere mensen van deze wijn vonden.  De app is een soort persoonlijke wijnorganizer

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Een ja… Hoewel we de wijn app goed vinden, misten we wel een aantal zaken en hadden we sterk het idee dat de app vooral op de Amerikaanse markt gericht is.

Wijn AppWijn app

Ook deze wijn app heeft een oranje tintje en is gemaakt door een Nederlander. Met deze wijn app kun je ook proefnotities maken en de wijnen, of vergelijkbare wijnen, in de webshop kopen. Het toevoegen van een proefnotitie is redelijk eenvoudig, al hadden we hier wel een aantal kanttekeningen. We vonden deze wijn app minder dan bijvoorbeeld Wine Notes, maar bij deze wijn app wel prettig dat je even snel een korte beschrijving van de wijn kunt maken.

Vonden wij deze app een aanrader? Mja, voor het onthouden van een wijn die je ergens drinkt en lekker vindt.

 selecting a wine for dummiesSelecting a Wine for Dummies

Deze wijn app moet je downloaden met hetzelfde doel als je een ‘…. Voor Dummies’-boek zou kopen. Je wilt wat meer weten over een bepaald onderwerp op een duidelijke, simpele manier uitgelegd. Dat is ook wat deze wijn app doet. Er valt veel te lezen over wijn-gerelateerde onderwerpen en daarnaast kun je favoriete wijnen op een makkelijke manier bijhouden en snel en gemakkelijk opzoeken wat bij elkaar pas qua eten en wijn.

Vonden wij deze wijn een aanrader? Ja zeker! Als je het leuk vindt om over wijn te lezen is het een leuke app!

My-wine-Library MyWineLibrary

De naam zegt het al: Deze wijn app is een wijnbieb. In deze wijn app kun je gemakkelijk de wijnen die je hebt gedronken, opslaan en aangeven wat je ervan vond. Ook vind je er informatie over wijn, maar deze wijn app is op Zuid-Afrika gericht. Deze wijn app ziet er grafisch mooi uit en je kunt snel en eenvoudig zoeken in de wijnen die je hebt toegevoegd. Leuk is dat als je een Zuid-Afrikaanse wijn hebt gedronken de wijngaard waarvan de wijn afkomstig is verkleurd op de kaart die de app heeft en waar vele wijngaarden en wijnhuizen staan aangegeven.

Vinden wij deze wijn app een aanrader? Mmmm… nee (maar wel voor de liefhebber van Zuid-Afrikaanse wijnen).

wijn app Wine Journal + Pocket EditionWine Journal+ Pocket Edition

De wijn app Wine Journal+ Pocket Edition is een wijndagboek waarin je je wijnen gemakkelijk kunt opslaan en beoordelen en tevens je wijnvoorraad mee bij kunt houden.  Deze wijn app ziet er leuk uit en is duidelijk. Je kunt goed zoeken binnen je aangelegde wijnlijst en gemakkelijk alle informatie over je geproefde wijn toevoegen. Een leuke app, maar niet sterk onderscheidend van de andere wijn apps die er zijn om je proefnotities in te maken.

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Mja…

App ColonieWijn app De Colonie

De Colonie is een restaurant in Utrecht en met de wijn app van restaurant De Colonie is het mogelijk om de wijnen, die het restaurant op de kaart heeft staan, te bestellen en thuis te laten bezorgen. Restaurant de Colonie biedt daarmee aan haar gasten de mogelijkheid om de wijn die ze in het restaurant drinken, ook thuis op de bank te nuttigen. Dit natuurlijk tegen een vriendelijkere prijs dan je betaalt in het restaurant.

Vonden wij deze wijn app een aanrader? Ja, voor de gasten van de Colonie.

Volgende week het tweede overzicht van de geteste wijn apps…

Gerelateerde berichten

30 wijn apps voor de wijnliefhebber (2)

30 wijn apps voor de wijnliefhebber (3)

Heb jij een wijn app die we zeker eens uit moeten testen, laat het ons weten, dan gaan we dat zeker doen!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.