Het lekkerste Pinksterweekend ooit met Taste of Amsterdam

Chefs en hun signature dishes verzamelen van 2 t/m 5 juni in het Amstelpark 

Pinksteren is lekkerder dan ooit met Taste of Amsterdam! Nederlandse top chefs zetten tijdens deze nationale vrije dagen de pannen op het vuur voor hét restaurantfestival van de hoofdstad. Van vrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017 verzamelt Taste of Amsterdam de crème de la crème en neusjes van de zalm bij elkaar in het Amstelpark. Met restaurants, tastings, workshops, muziek en een foodmarket laat de negende editie van het festival foodies gegarandeerd het water in de mond lopen.
image

Eten
Om nog meer hobby chefs, fijnproevers en dorstige thuisbartenders de kans te geven om zich Taste of Amsterdam te laten smaken, neemt Taste dit jaar tijdens Pinksteren het Amstelpark over. Nieuwe gezichten en vertrouwde namen zetten hun pannen op het vuur om zo’n 30.000 hongerige Tasters bijzondere gerechten voor te schotelen. Onder andere restaurants Blauw, The Roast Room, Visaandeschelde, The French Connection en Pikoteo zullen hun kookkunsten vertonen. Taste of Amsterdam is het restaurantfestival waar iedereen de kans krijgt om het beste van de hoofdstad te proeven. Chefs koken tasting portions waardoor bezoekers geen keuzes meer hoeven te maken; ze proeven simpelweg alle gerechten van chefs als Julius Jaspers, Jef van den Hout en Edwin Klaasen.
image

Er is niet alleen veel te proeven op Taste, maar ook veel te doen. Thuischefs stappen zelf achter het fornuis, volgen masterclasses of bezoeken kookdemonstraties van Nederlands’ bekendste chefs. De ware hobbykok neemt een pauze van het eten om de pannen op het vuur te zetten bij de befaamde AEG Mysterybox Challenge. Taste opent voor de tweede keer het AEG Baking Lab, waar thuisbakkers de broodjes, koeken en taarten bruin bakken onder leiding van meesterbakker Edwin Klaasen. In AEG’s Tasteology komt dit jaar een wel heel beroemde chef langs. Bij Taste of Kids kunnen zelfs de kleinste chefs drie dagen lang in de keuken staan. Etihad Airways neemt de bezoekers mee op een First Class Dining Experience.
image, Taste of Amsterdam

Drinken
Dorstige proevers schuiven tijdens Taste aan bij wijnproeverijen of spirit workshops waar ze alles leren over dranken en hun geschiedenis. En wie gebaande paden durft te verlaten, belandt zomaar in verscholen tuinen waar verfrissende drankjes geschonken worden. Alles krijgt een extra garnituur met het nodige (muzikale) entertainment. De hobbykoks die liever in hun eigen huis aan de slag gaan, struinen de food market af. Ze proeven bijzondere ingrediënten en nemen ze mee voor een Taste of Thuis.
Tickets
Tickets voor Taste of Amsterdam zijn online voor €12,- (inclusief boekingskosten) te bestellen. Een kaartje is geldig voor één van de vier dagen, op een dag naar keuze. Een passe-partout (€22) geeft toegang tot alle dagen. Tickets voor Taste of Amsterdam zijn te koop via www.tasteofamsterdam.com
Openingstijden Taste 2017
Vrijdag 2 juni                           15.00 – 23.00 uur
Zaterdag 3 juni                        12.00 – 23.00 uur
Zondag 4 juni                          12.00 – 23.00 uur
Maandag 5 juni                       12.00 – 23.00 uur
image, Taste of Amsterdam

-Persbericht-
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.