Treasury Wine Estates lanceert Blossom Hill

Populairste wijn uit Groot-Brittannië nu ook in Nederland te koop 

Amsterdam – Treasury Wine Estates (TWE), bekend van het populaire wijnmerk Lindeman’s, lanceert de nummer één wijn in Groot-Brittannië, Blossom Hill, in Nederland. Blossom Hill, beroemd om haar wijnen met een fruitig karakter, is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

Wijn voor jonge vrouwen

Afbeeldingsresultaat voor Treasury Wine Estates Blossom HillBlossom Hill is een wijn geproduceerd voor jonge vrouwen, met een toegankelijk en aansprekend smaakprofiel. Onderzoek van Blossom Hill wijst uit dat deze groep af en toe wijn drinkt, maar er zijn op het moment geen wijnen die hen aanspreken. Het aantrekkelijke nieuwe design van de fles en het frisse en fruitige karakter van de wijn maken het de perfecte keus voor de vrouwelijke millennials, blijkt uit onderzoek met Nederlandse testpanels. In Groot-Brittannië bewijst dit al een succes te zijn, de rosé en witte wijn zijn namelijk de best verkochte wijnen, de rode wijn volgt op nummer 2. Met een grote aanhang van bijna 300.000 volgers op Facebook is het tevens een van de meeste succesvolle wijnmerken op social media.

Managing Director Europa, Dan Townsend vertelt: “Blossom Hill is een groot succes omdat het toegankelijk en makkelijk drinkbare wijnen zijn. De fruitige afdronk is erg in trek bij de millenials, waardoor de wijn zich uitstekend leent voor een avond met een groep vriendinnen. Blossom Hill is de perfecte toevoeging aan TWE’s bestaande portfolio in Nederland.”

Blossom Hill
De wijn wordt sinds 1992 in California geproduceerd. Met de recentelijke lancering van het merk in Zweden en Australië, en nu dus in Nederland, geeft TWE verdere invulling aan haar ambitie om wereldwijde wijnmerken te bouwen. Eerder deden ze dit al succesvol met merken als Lindeman’s, Rosemount en Matua.

De volgende wijnen van Blossom Hill zijn nu in Nederland vanaf €4,99 exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn:

  • Crisp & Fruity White
  • Soft & Fruity Red
  • White Zinfandel
  • Chardonnay
  • Merlot

Spike Huisman, Senior Category Manager wijn Albert Heijn: “Albert Heijn streeft ernaar samen te werken met de meest toonaangevende wijnhuizen en merken van over de gehele wereld. Wijnen waarmee de klant het beste uit een bepaalde streek kan proeven, maar ook wijnen met een eigentijds karakter en die passen bij de smaak van nu. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen hun wijn op smaak. Blossom Hill speelt daar, als een van de grootste merken ter wereld, goed op in. We zijn dan ook erg trots om Blossom Hill te kunnen importeren.”

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.