Spanjewijn.nl importeur voor Nederland van Bodegas Pazo de Viilarei

image001 (1)

Spanjewijn.nl is vanaf 21 april 2016 importeur voor Nederland van Bodegas Pazo de Viilarei.

BODEGAS PAZO DE VILLAREI 

Bodegas Pazo de Villarei bestaat sinds 1993. Het is een nieuwe dynamische wijnmaker in Salnés, het hart van Rias Baixas bij de stad Cambados (waar zich ook een prachtige en comfortabele Parador bevindt). Deze moderne bodega beschikt over 18ha wijngaarden en heeft zich met de nieuwste technieken toegelegd op de productie van uitsluitend Albariño wijnen.De druiven zijn afkomstig van de in de naaste omgeving van de bodega gelegen indrukwekkende hellingen van de Val do Solnés. De bodem, het klimaat en de omgeving zijn optimall voor de Alnariño druif die daar al sinds vele eeuwen wordt verbouwd.

De rivier Umia draagt bij aan een microklimaat waarin de druiven zich optimaal kunnen ontwikkelen en daardoor de basis vormen voor prachtige, frisse en goed gestructureerde Albariño wijnen.De natuurlijke fermentatie vindt plaat onder lage, gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks.

DE WIJN: ALBARINO PAZO DE VILLAREI

albarino_pazo_de_villarei_1, bodegasDe wijngaarden bevinden zich op 100-300m hoogte en het gebied heeft een ideaal microklimaat met milde zomertemperaturen en voldoende vochtigheid. Onder deze omstandigheden kunnen de druiven langzaam rijpen, waardoor de aromas zich maximaal kunnen ontwikkelen en tevens staat dit garant voor een optimale zuurgraad van de wijnen.

Het logo van Pazo de Villarei  weerspiegelt de Keltische voorgeschiedenis van Galicië.      

Het is een volle droge frisse fruitige goed gestructureerde 100% Albariño wijn.
Abrikozen, perzik, ananas, citrus, florale tonen en een prachtige afdronk.

-EINDE PERSBERICHT-

Ies Stoel,

namens het Spanjewijn team

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.