Herinnering: NU verkrijgbaar de limited edition cava van Freixenet

freixenetjeAf en toe heb je even een herinnering nodig aangezien we in deze informatiemaatschappij iedere dag een overload aan berichten krijgen. Dus daarom helpen wij jullie graag een handje. Een maandje geleden kondigden wij al aan dat Freixenet met een té leuke limited edition fles cava komt. Het moment is daar, ze zijn verkrijgbaar! Ben er wel een beetje op tijd bij want limited betekend ook echt limited. En juist daarom is het zo’n leuke fles. Wij behoren tot de gelukkige en hebben al zo’n mooie fles in ons bezit. Wat wij er van vonden? Heerlijk zoals Freixenet altijd heerlijke cava produceert. Verfrissend doch aromatisch. Wij houden er van! Nu jullie nog, zorg dat je snel zo’n prachtige fles in huis haalt. 

Bruisende cava van Freixenet is deze zomer niet alleen een plezier om te drinken, de flessen zijn een lust voor het oog. Het merk komt met een Limited Edition fles die slechts in vier landen verkrijgbaar is, waaronder Nederland. Zwart-matte flessen met gouden stippen verwijzen naar de polkadots op de jurken van vurige Spaanse flamencodanseressen, een traditie die net zo Spaans is als cava zelf. Cava is voor Spanje wat champagne voor Frankrijk is: mousserende wijn die alleen de naam cava mag dragen als hij van Spaanse bodem komt. De Limited Edition van Freixenet is vanaf eind maart in de winkel verkrijgbaar. Een echte schoonheid voor op de paastafel!

Vleugje Spaanse vurigheid

image002 (1), FreixenetDe sprankelende wijn in de stijlvolle Limited Edition flessen is Freixenet Cordon Negro, een feestje van delicate aroma’s. Deze brut wijn heeft tonen van peer en groene appel die samen gaan met mediterrane vruchten als perzik, meloen, ananas en een vleugje citrus. De parelende bubbeltjes zijn mooi in balans en de afdronk is licht, maar lang en elegant. Freixenet Cordon Negro voegt een vleugje Spaans temperament toe aan een etentje met vrienden, bij een picknick of als aperitief bij een barbecue. Zeker als hij geschonken wordt uit deze vrolijke en toch stijlvolle fles!

Cava: niet zomaar een bubbel

Freixenet is afkomstig uit de Penedès, ten zuidwesten van Barcelona. Ook wel bekend als Cava Country. Het is een landschap van rollende heuvels, omringd door hoge bergtoppen die beschermen tegen koele noordelijke en oostelijke winden.

Rijke aarde en heel veel zonneschijn maken het een perfecte plek om mousserende wijnen te produceren. Niet zomaar een mousserende wijn, maar cava. Cava is een beschermde naam voor de wijn uit deze streek, die volgens dezelfde strikte, traditionele productiemethoden als champagne gemaakt wordt. Voordeel: cava is een stuk aantrekkelijker geprijsd dan de Franse bubbels. De mix van traditionele cava druiven Macabeo, Xarel·lo en Paradella, de lange rijping  en een tweede fermentatie ín de fles zorgen voor een elegante smaak en een mooie, volle pareling. Freixenet staat voor kwaliteit en deze is inmiddels bekroond met vele toonaangevende internationale awards.

De liefdesgeschiedenis van Freixenet

Freixenet is feitelijk het resultaat van een Spaanse liefdesgeschiedenis: aan het begin van de twintigste eeuw trouwt Dolores Sala, kind uit een wijnmakersfamilie, met Pedro Ferrer Bosch. Dolores heeft een neus voor wijn maken, Pedro is een ondernemer pur sang. Samen introduceren ze de mousserende wijnen van het huis La Freixenada in de wereld en maken ze de wijn die later bekend zou worden als cava immens populair. Inmiddels wordt het wijnhuis door de nazaten van het paar gerund, maar nog steeds zijn de cava’s van Freixenet wereldwijd geliefd. Freixenet ontwikkelt haar cava volgens de traditionele methode, wat de garantie biedt voor cava van de allerbeste kwaliteit. Freixenet mag zich na meer dan 150 jaar ervaring, passie en liefde voor wijn maken met 100 miljoen flessen per jaar de onbetwiste nummer 1 in mousserende kwaliteitswijnen noemen.

Overige informatie over Freixenet Cordon Negro Limited Edition:

Alcohol percentage  :           11,5 %
Verkrijgbaarheid      :           Vanaf eind maart 2016. Onder andere bij Gall & Gall en de zelfstandige slijter
Verkoopadviesprijs :           € 8,99
Website                      :           www.freixenet.com

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.