Wijnbloggers proeft deel 1: Emil Bauer Riesling ‘Just Riesling’

0001048_emil_bauer_riesling_just_riesling_2014Ja lieve wijnvrienden het leven van een Wijnblogger is zwaar en ik ben helaas weer aan het proeven geslagen. Nee laat dat helaas maar weg, wij doen dat met heel veel plezier! We hopen jullie daarmee te inspireren en te vermaken. Vandaag deel 1 van een 6-delige proefsessie van heerlijke wijnen die allemaal te koop zijn bij Jacobus-toet.nl.
Wie weet zit er wat tussen waarvan je denkt: jaaaaaa die wijn wil ik ook eens heel graag proberen. Dat kan dus. Slechts een muisklik verwijdert ben je. Onderstaand informatie en mijn mening over de wijn! Veel leesplezier.

Achtergrondinformatie

Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2014’  bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is. Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire ‘Just Riesling’-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken.

“ Duitsers die wijnen etiketteren met tongue in cheek teksten zijn bepaald schaars. De gebroeders Alexander en Martin Bauer doen dat echter zonder aarzeling , getuige o.a. hun Just Riesling 2014 for me, thanks! Achter de glimlach gaat wel een hele goede Pfalz schuil, gracieus, helder smakend, bijna tintelend, haast rassig ook en voorzien van frisse citrustonen”, Hubrecht Duijker, juli 2015

Wijnspecificaties

Kleur Lichtgele- tot groengele kleur
Bouquet Een bouquet van perzik en mediterraans fruit
Smaak Fruitige, droge klassieke Riesling met frisse zuren. 1/3 is gerijpt op eiken houten vaten.
Temperatuur 8-10 graden
Serveersuggestie Heerlijk in combinatie met zeevruchten en kalfsvlees

 

Wat vond ik van de wijn?

Persoonlijk wil mijn oog ook wat. En als ik dan zo’n geestig vormgegeven etiket van de fles zie dan ben ik al blij. En per ongeluk ga ik dan al anders een wijn proeven. Ik geef de wijn al een streepje voor. Ik ben gewoon eerlijk! Maar laten we nu even onpartijdig zijn. Ik heb de riesling helaas niet gedronken in combinatie met eten. En dat was zeer zeker een goede match. Ik vond de wijn niet te fruitig maar de perzik aroma’s waren zeker aanwezig. Ja ik hou er van. Heerlijke wijn voor alle momenten en zeker ook in combinatie met zeevruchten en kalfsvlees geloof ik meteen dat dit een goede combinatie is.

Psssssst nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op: Jacobus-toet.nl.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.