Design wijnkaart van Franse bodem

wijn, kaart, gids, Bordeaux, FrankrijkVan Franse bodem gaat ons weer verblijden met een leuke blog, lees en geniet. 

Frankrijk en wijn, dat hoort bij elkaar. Zeg je wijn, dan denk je toch snel aan Frankrijk en zeg je Frankrijk, dan denk je al gauw aan wijn. Wijn is er natuurlijk om te drinken. Maar het is ook erg leuk en boeiend om wat meer van wijn te weten dan alleen maar dat je het kan schenken en nuttigen bij bepaalde gerechten. Er zijn over dat onderwerp boeken vol geschreven, over wijn, de streken, enzovoort. Ook is het bezoeken van een wijnstreek een mooie gelegenheid om je kennis over wijn wat op te vijzelen. Nu kan je met een boek onder je arm de wijngaarden in duiken, maar er zijn ook sinds kort ook 2 erg mooi vormgegeven wijnkaarten op de (wijn)markt.

wijn, Bordeaux, FrankrijkDeze wijnkaarten zijn eigenlijk kleine wijngidsen. Op 1 grote opvouwbare kaart wordt je alles vertelt over de streek, geschiedenis, de druivensoorten, de bodemstructuur en het produceren van wijn. Ze bevatten verder anekdotes en tips over het proeven van wijn. Er zijn op dit moment nog maar 2 wijnstreken ‘in kaart gebracht’ namelijk de Bordeaux en de Elzas.4_247e9cd0-4b8b-40ee-8ea9-ea6ecc865365_1024x1024

De vormgeving is mooi, modern en simpel. De kaarten zijn er in de talen Frans en Engels. Het idee achter de kaarten is om de lezer op een hippere manier een beter inzicht te geven in de wereld van de wijn dan de traditionele gidsen. Ze doen dit door middel van infographic. Dit is een illustratie van verschillende objecten en beelden met daarbij tekst.

wijn, kaart, gids, Bordeaux, Frankrijk

van Franse bodemDeze prachtige kaarten (10 euro per stuk) zijn te bestellen viahttp://www.lacartedesvins-svp.com

Door: Mireille den Hartog van Van Franse Bodem

van franse bodem

1 Reactie
  1. Ik ben echt een wijn liefhebber, maar weet zelf niet veel van wijn. Onlangs heb ik dan ook besloten om mij meer te gaan verdiepen in de wijnsoorten die ik drink door op vakantie te gaan naar Frankrijk. Zulke wijnkaarten zouden dan heel goed van pas komen. Handig!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.