2682 wijnkurken om te zeggen dat je van haar houdt

mozaiek van wijnkurken - wijnkurkenDe Amerikaan Nathan Rebman verklaarde met Valentijnsdag wel op een hele bijzondere wijze de liefde aan zijn vrouw Trisha. Geen bloemen, geen chocolade, geen dinertje of een kaartje. Nee, Nathan Rebman verraste zijn vrouw met een mozaïek van wijnkurken.

“2,862 ways that I love her”

Het mozaïek van wijnkurken, die Nathan Rebman heeft gemaakt, heet “2,862 ways that I love her” en vertoont het gezicht van zijn vrouw Trisha. De 2.862 manieren waarop hij wil zeggen dat hij van haar houdt, duiden op de 2.682 wijnkurken die in deze mozaïek verwerkt zijn.

Door samenspel met schaduw creëerde Nathan Rebman diepte in het mozaïek  waardoor er, gezien in het volle licht, een afbeelding van het gezicht van zijn vrouw Trisha ontstond.

mozaiek van wijnkurken“Toen ik eindelijk de ogen en de mond goed had, werkte het. ‘ zei Nathan tegen de lokale televisiezenders. “De ogen waren het moeilijkste deel, omdat je maar een beperkt aantal kurken tot je beschikking hebt om de ogen te maken.”

Vrouw Thrisa was enorm verrast door het kunstwerk dat haar man voor haar maakte. Ze had echt geen idee dat hij het aan het maken was en dat hij zo’n kunstwerk kon maken. Het liefdeskunstwerk hangt nu in de hal van hun huis.

2682 wijnkurken om te zeggen dat je van haar houdt

In het onderstaande filmpje de uitzending van het nieuws over het Liefdeskunstwerk van Nathan Rebman.

http://www.youtube.com/watch?v=mqDwx7zyUxI&feature=player_embedded

Grootste mozaïek van wijnkurken ter wereld

Nathan Rebman is niet de eerste die een kunstwerk van wijnkurken maakt. In 2008 creëerde Saimir Strati, ’s werelds beroemdste mozaïekkunstenaar, in Tirana een mozaïek van meer dan 200.000 wijnkurken (229.675 wijnkurken om precies te zijn). Deze mozaïek is 96 vierkante meter groot en het stelt een jongen voor die gitaar speelt. Het mozaïek wordt daarom ook ‘De Gitarist’ genoemd.  27 dagen van 14 uur wijnkurken plakken, leverde Saimir Strati zijn felbegeerde vermelding in het Guiness Book of Records op.

Overigens niet de eerste vermelding van Saimir Strati in dit ‘Book’, want in 2006 maakte Strati al een portret van Leonardo Da Vinci van 400 kilo spijkers en in 2007 maakte hij van 1,5 miljoen tandenstokers een afbeelding van een paard.

mozaiek van wijnkurken - record

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.