Côtes du Rhône start online videogame voor wijnprofessionals

unnamed
Rotterdam, 3 december 2015 – Onder het motto Up! met Côtes du Rhône start Côtes du Rhône op 3 december met een online game voor Nederlandse wijnprofessionals. Degenen die de game met succes volbrengen, maken kans op een van 10 unieke luchtballondiners.

Côtes du Rhône wil hiermee de zichtbaarheid, het imago en het kennisniveau onder Nederlandse wijnprofessionals verbeteren. De game is in Frankrijk ontwikkeld en was in dit land de eerste serieuze online videogame over wijn. Deelname aan de Engelstalige variant is nu ook opengesteld voor Nederlandse wijnprofessionals, zoals importeurs, distributeurs, slijters, sommeliers, wijndocenten, wijnpers en personeel van wijnspeciaalzaken. Ook wijnprofessionals in opleiding zijn van harte welkom om de uitdaging aan te gaan.

De game

Gamers reizen virtueel per lelijke eend door de Rhônevallei. Ze ontmoeten wijnboeren, wijnhandelaren, vinologen, restauranthouders, een geoloog en allerlei andere helden uit de streek. Tijdens de reis leren ze de Rhône en haar wijnen beter kennen en snuiven allerlei leuke weetjes op over de historie, geografie, mensen, flora, fauna, keuken en cultuur van de Rhône.

Luchtballondiners
Onder degenen die de game met succes volbrengen, wordt een once in a life time experience verloot: 10 luchtballondiners verzorgd door Meesterkok Angélique Schmeinck, bekend van 24Kitchen en haar creatieve kookboeken. Zij verruilde haar sterrenrestaurant voor een luchtballon en haar oven voor de hete lucht van de ballon. Tijdens de ballonvaart in het voorjaar van 2016 bereidt ze live een aantal gerechten in combinatie met hemelse Rhône wijnen.

Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages
Côtes du Rhône betekent simpelweg “aan de oevers van de Rhône”. Deze wijnen kunnen overal in de Rhône vallei worden gemaakt, als ze maar voldoen aan de regels van de appellatie. Verreweg het grootste deel wordt echter in de zuidelijke Rhône geproduceerd. Hoewel er ook wit en rosé wordt gemaakt, is 80% van de Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages rood. Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages zijn drinkbare, voedselvriendelijke en betaalbare wijnen: hét bewijs dat prijs op geen enkele manier gerelateerd is aan het plezier dat wijn kan geven. Licht gekoeld komen ze perfect tot hun recht.
  • 22 verschillende druivenrassen mogen worden gebruikt in Côtes du Rhône
  • De rode zijn voornamelijk gemaakt van Grenache voor het fruit, Mourvèdre voor kruidigheid en Syrah dat body geeft. Exacte blends variëren van dorp tot dorp en producent tot producent.
  • Aangeplant wijngaard areaal: 35.128 ha
  • Jaarlijkse productie: 121 miljoen flessen
  • Aantal producenten: 4.500
De toevoeging “Villages” betekent dat de wijn afkomstig is uit specifieke wijngaarden waar onder meer bodem en microklimaat resulteren in geconcentreerdere wijnen en over het algemeen een hogere kwaliteit. De volgende 18 dorpen mogen hun naam toevoegen aan de appellatie Côtes du Rhône: Cairanne, Chusclan, Gadagne, Laudun, Massif d’Uchaux, Plan de Dieu, Puyméras, Roaix, Rochegude, Rousset les Vignes, Sablet, Saint-Maurice, Saint-Gervais, Saint-Pantaléon-les-Vignes, Séguret, Signargues, Valréas en Visan.

www.rhone-wijnen.nl 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.