25e Proefschrift Wijnconcours gecombineerd met Showcase GaultMillau

Verhoogde accijnzen of niet, inmiddels zijn de finalewijnen van het 25e Proefschrift Wijnconcours bekend gemaakt. Hier kunt u proeven waarom u een van deze ruim 300 wijnen toch echt beter bij de wijnimporteurs met expertise kunt aanschaffen. De 14-koppige jury had dit jaar een homogene top 3 per categorie tijdens de finale in het Amstel Hotel. Zowel de klassieke wereld als de nieuwe wereld sprongen eruit. De kwaliteit van de inzendingen was hoog. De winnende wijnen kunnen wat betreft hun karaktereigenschappen in drie groepen worden ingedeeld. Ten eerste de wijnen die uitblinken door puurheid, elegantie en strakheid. Ten tweede de gecorseerde, gevulde en aromatische wijnen met houttonen. Ten derde was er de groep die strak en rechtlijnig genoemd kan worden.

De Verenigde Vinologen laten wederom hun finale proeverij voor de titel ‘Vinoloog van het Jaar’ samenvallen met het Proefschrift Wijnconcours. 8 finalisten zullen van 12.00-13.00 uur strijden om deze felbegeerde kroon op hun werk.

Cees-van-Casteren-MW-nieuwe-voorzitter-Verenigde-Vinologen-Nederland

Verder zijn er op deze dag de Genomineerde GaultMillau-talenten in actie te zien, zijn er presentaties van meer dan 30 Italiaanse topproducenten over Italiaanse wijnen door Doctor Wine, een sake presentatietafel van “Colourful Flavours of JAPAN” en een masterclass van een nieuwe selectie topwijnen uit South Australia.

Registratie: http://www.thewinesite.nl/evenementen/evenement-registratie-overzicht/
Datum: maandag 7 oktober, 10.30 – 18.00 uur
Locatie: NH Barbizon Palace/ Prins Hendrikkade 59-72/ 1012 AD Amsterdam

Presentatie GaultMillau 2014 gecombineerd met Fine Food Professional

Zoals elk jaar zal de jaarlijkse GaultMillau presentatie vooraf gegaan worden door een lunch voor de 100 toppers uit de Nederlandse gastronomie (lunch en presentatie uitsluitend voor genodigden). Dit jaar zal dit voor het eerst gecombineerd worden met Fine Food Professional waar diverse overwegend ‘fine food’- en wijnspecialisten ‘acte de présence’ zullen geven.

Interesse om als exposant deel te nemen?

Mail dan s.v.p. naar: js.vanlissum@thewinesite.nl

Bent u professional en wilt u de vakbeurs Fine Food Professional bezoeken? Een aparte nieuwsbrief zal binnenkort de opening van de registratie aankondigen. U kunt zich daarna registreren via http://www.thewinesite.nl/evenementen/evenement-registratie-overzicht/

Datum: maandag 28 oktober, 10.30-19.30 uur
Locatie: Congrescentrum Amsterdam RAI

819wine-glass_0

30e Grand Prix St. Hubert-wedstrijd

Op 15 december a.s. zal de speciale 30e Grand Prix St.Hubert plaatsvinden in Restaurant De Echoput bij Apeldoorn. Deze blindproeverij voor teams van -maximaal- drie personen, biedt wijnliefhebbers (amateurs én professionals) de opdracht wijnen te koppelen aan het juiste gebied of land, en verder zo veel mogelijk details correct aan te vullen: druif, appellatie, jaar, producent. Welk team wint de hoofdprijs van drie gouden dukaten? U kunt zich opgeven via: info@thewinesite.nl.

Wine Professional 2014

Van 13 t/m 15 januari 2014 zal de 12e editie van deze gerenommeerde vakbeurs plaatsvinden in de Amsterdam RAI gedurende de eerste drie dagen van de Horecava. Inmiddels is de standhoudersregistratie voor exposanten geopend.

Heeft u interesse om als exposant deel te nemen?
Mail dan s.v.p. naar: js.vanlissum@thewinesite.nl

Blijf op de hoogte en volg the Wine & Food association ook op Twitter en Facebook!

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.