2500e Vinoloog van de Wijnacademie®

Trotse diploma-bezitters bij Karel V in Utrecht.jpg wordt weergegevenDe Wijnacademie heeft tijdens een feestelijk diner op woensdag 29 maart haar 2500e diploma uitgereikt aan vinoloog Joey Hendriks, sommelier bij restaurant Wollerich in Sint Oedenrode.

In de sfeervolle ambiance van Grand Hotel V ontvingen naast Joey Hendriks nog eens 63 Vinologen van de Wijnacademie® uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het daarbij behorende vinologenspeldje. Daarnaast worden zij geregistreerd als RegisterVinoloog.

Vakkennis

Het diploma Vinoloog van de Wijnacademie® geldt als dé garantie in Nederland voor een

gedegen en up-to-date vakkennis voor iedereen die in het dagelijks leven werkzaam is met

wijn. Alleen deze door de branche erkende titel geeft aan dat de kandidaat daadwerkelijk beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden.

2500e diploma

Inmiddels hebben meer dan 2500 studenten de examens met goed gevolg afgelegd en mogen de titel Vinoloog van de Wijnacademie® voeren. Joey Hendriks, de 2500e vinoloog op rij, werkt bij restaurant Wollerich, een restaurant met een Michelinster.

Hendriks: ‘Door mijn opleiding ben ik bij Wollerich nu als sommelier in dienst. De eigenaresse van Wollerich is zelf ook Vinoloog van de Wijnacademie®, dus kent de waarde van de vakopleiding als geen ander.’
Met de studie is Joey een paar jaar bezig geweest. In het eerste jaar vindt er eens in de twee weken een cursusdag plaats, daarna is er de nodige zelfstudie vereist. Om de studie uiteindelijk te voltooien heeft de Wijnacademie een bijscholingstraject gerealiseerd waar Joey en een groep studenten aan deelgenomen hebben. Hendriks: ‘Naast het doornemen van de examenlesstof en het interactief oefenen en stimuleren van elkaar onder leiding van Ibert van der Waal MV werd er veel aandacht besteed aan de manier van studeren. Het is dankzij deze lessen dat ik mijn diploma nu in ontvangst kan nemen.’

2500e Vinoloog van de Wijnacademie.jpg wordt weergegeven

Feestelijke uitreiking

Tijdens de uitreiking werden de trotse examenkandidaten één voor één naar voren geroepen om hun diploma in ontvangst te nemen. Allemaal zijn ze persoonlijk toegesproken door opleidingsmanager Klazien Vermeer en Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie. Ron Andes: ‘Met recht mogen deze examenkandidaten trots zijn op zichzelf. Tussen de 20.000 mensen werkzaam in de wijnbranche onderscheiden zij zich met hun diploma door hun brede kennis, hun bekwaamheid in het proeven en enorme passie voor alles wat met wijn te maken heeft.’

Over de Wijnacademie

De Wijnacademie is hét opleiding- en kenniscentrum voor wijn-gerelateerd onderwijs  in Nederland. Niet alleen wijn maar ook gedistilleerd hebben hun plek binnen de Wijnacademie. Vandaag de dag staat de Wijnacademie borg voor een opleidings- en examenprogramma van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau. De Wijnacademie faciliteert de examens voor de Wijnoorkonde (SDEN 2) en het Wijnbrevet (SDEN 3). En de Wijnacademie leidt op tot Vinoloog (SDEN 4), Magister Vini (SDEN 5) en Liquorist.

Website: www.wijnacademie.nl

Facebook: www.facebook.com/Wijnacademie

Twitter: @deWijnacademie

-Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.