24.000.000 kilo lege wijnflessen

24.000.000 kilo lege wijnflessenHeb jij dat nu ook dat je na de feestdagen van de afgelopen weken wel erg vaak bij de glasbak staat en zachtjes voor je uit mompelt: groen, groen, groen, groen, wit, groen, groen, groen, bruin, groen…. Ik was er in ieder geval 2 januari wel weer even zoet mee om de nodige lege wijnflessen  naar de glasbak te brengen. Maar ja, het is maar één keer per jaar december. Een maand die bij ons thuis vol zit met verjaardagen en natuurlijk de reguliere feestdagen. En bij al die dagen komt er natuurlijk wel één of meerdere flessen wijn (hangt van de grootte van het gezelschap af en natuurlijk ook wie er zijn) om de hoek kijken. Plus dat we natuurlijk ook nog eens regelmatig proeven dus ja dan kun je je misschien wel voorstellen dat we hier wel wat lege wijnflessen verzamelen.

Maar ik ben niet de enige blijkt uit het onderstaande filmpje…

Kilo’s lege wijnflessen

In het onderstaande filmpje van Omroep Brabant komt een medewerker van het bedrijf Maltha Glasrecycling aan het woord. Zo vertelt hij dat er in de maand januari zo’n 20 procent meer glas binnenkomt bij het bedrijf. In de maand januari rijden de vrachtwagens die glas ophalen (de glasbakken legen) af en aan. Gemiddeld komen er per week in januari zo’n 200 vrachtwagens bij het glasrecyclingsbedrijf in het Noord-Brabantse Heijningen (in de buurt van Breda) binnen. 200 vrachtwagens die elk zo’n 30 ton aan glas binnen brengen. 6.00.000 kilo aan glas wordt er wekelijks binnengebracht. Dat betekent maandelijks meer dan 24.000.000 kilo aan, voornamelijk groen, glas. Al deze kilo’s glas wordt door Maltha gerecycled, wat betekent dat we het glas dat nu wordt gerecycled in 2014 weer terugvinden in de wijnflessen.

Recyclen van lege wijnflessen en ander glaswerk

Ben je benieuwd hoe het het recyclen van lege wijnflessen en ander glas nu precies in zijn werk gaat, in het filmpje hieronder is te zien hoe glas gerecycled wordt bij Maltha glasrecycling. Zo zie je het recycle-proces, maar ook wat er uiteindelijk weer van gemaakt wordt.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.