2 miljoen aan flessen wijn ‘weg’

2 miljoen aan flessen wijn ‘weg’Als je de bezitter bent van een aantal dure of zeldzame flessen wijn dan wil je die niet altijd thuis bewaren en kies je voor een wijnopslagplaats, waar wijn goed geklimatiseerd opgeslagen kan worden. Handig, toch?

Dat vonden een aantal restaurants en verzamelaars van dure wijnen in New York in ieder geval wel. Zij lieten hun dure wijn opslaan bij WineCare, een opslagbedrijf in New York waar je je wijn kunt brengen voor goede, climate controlled opslag.

Sandy, o Sandy

Maar dan is het oktober en raast Sandy, een superstorm, over het land en ontregelt de heleboel in het land én bij WineCare. Alle flessen van verschillende eigenaren, die lagen opgeslagen bij WineCare raakten door elkaar. De desbetreffende wijnen hebben bij elkaar toch bijna een waarde van 2 miljoen dollar.

Sinds oktober kunnen de eigenaren van de flessen wijn niet meer bij hun opgeslagen wijnen, ze krijgen weinig tot geen informatie en als ze langskomen bij de opslagplaats mogen ze niet naar binnen. De ongerustheid bij de eigenaren van de wijn groeit en groeit en leidt er toe dat verschillende eigenaren een rechtszaak aanspannen tegen WineCare.

Volgens WineCare is er niet zo veel aan de hand. De wijn is niet verdwenen, maar ligt even ergens anders. In opdracht van het New York City Department én vanwege een gesprongen waterleiding, moest Wine Care na de storm de kelders legen maken en alles wat in de kelder lag naar hoger gelegen klimaatruimtes overbrengen. Daar is WineCare volop mee bezig en verwacht er nog een maand of vier mee bezig te zijn. Het zijn namelijk in totaal zo’n 27.000 dozen en kisten wijn.

wijn opslagWineCare heeft, volgens eigen zegge, contact gehad met de eigenaren van de wijn en hen proberen uit te leggen wat er gaande is en dat er niet zo heel veel aan de hand is.

Het enige probleem wat speelt, is dat er uit gezocht moet worden van wie welke kist, doos of fles wijn is. In de oude situatie had iedere kist een barcode. Deze barcode correspondeerde met een locatie in de kelder, waar de doos dan ook stond. Dit alles was opgeslagen in een digitale database, maar omdat de kisten en dozen met spoed moesten worden leeggehaald vanwege de gesprongen database, is dat niet meer verwerkt in de database. WineCare verwacht dus nog 4 maanden bezig te zijn met het weer terugplaatsen van de 27.000 kisten wijn in de kelder en te achterhalen van wie welke kist wijn was.

De vermiste wijn

Wat lag er nu precies opgeslagen in de wijnkelders van WineCare? Volgens Winespectator gaat het om ‘zeven flessen Château Cheval-Blanc 2002, zes flessen Pétrus 2007, 56 flessen Turley Zinfandel and Petite Sirah, zes flessen Sine Qua Non Grenache California Turn the Whole Thing 2009, 30 flessen Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2008, vier magnums Montelena Estate Cabernet uit de jaren 1993 tot 1996, 73 kisten Morgon van Marcel Lapierre , 93 flessen Antinori Solaia en Tignanello uit jaren sinds 1995, zes flessen Bertani Amarone della Valpolicella Classico uit 1964, 1967 en 1968, drie kisten Aldo Conterno Bussia Soprana Barolo 1996, zeven kisten Gaja en 114 flessen Sassicaia (waaronder 18 magnums).’

*

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.