Waar moet je nou op letten bij het proeven van een wijn? De smaak? De kleur? Of misschien de samenstelling van de wijn?
Om de beginnende wijndrinker een goed idee te geven waar hij of zijn op kan letten is er een overzichtelijke infographic samengesteld.

12 wijnomschrijvingen

In de wijnwereld wordt er vaak gebruik gemaakt van vaktermen. Hierbij kan gedacht worden aan tannine, stijl etc. Maar wat betekenen deze woorden nou eigenlijk?
Wat valt er bijvoorbeeld onder tannine? Waar moet er dan op gelet worden.

Tannine en stijl zijn 2 van de bekende twaalf wijnomschrijvingen.
Hieronder een kort overzichtje van alle twaalf de omschrijvingen:

1. Body
2. Gist (Yeast)
3. Stijl (Style)
4. Tannine (Tannin)
5. Zuur (Acidity)
6. Alcohol
7. Specerij (Spice)
8. Fruit
9. Bloesem (Flower)
10. Kruid (Herb)
11. Eik (Oak)
12. Anorganisch (Inorganic)

Deze omschrijvingen hebben natuurlijk ook nog een betekenis. In de onderstaande wijn infographic zijn de betekenissen terug te vinden die bij elke omschrijving hoort. Dus als we de wijn op het onderdeel ‘stijl’ gaan beoordelen, zien we dat het een rokerige wijn kan zijn, of een muskusachtige wijn etc. Zo kunnen we dat ook met de andere 11 omschrijvingen bepalen.

Wijn infographic

wine-descriptions-chart-store

Bron: Winefolly.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.