Wijn infographic 12 tips om je wijnfles te recyclen

12 tips om je wijnfles te recyclenWie regelmatig wijn proeft of gewoon zo een lekker glaasje wijn drinkt, loopt er natuurlijk tegen aan: lege wijnflessen. Wat doe je daar nu mee? Ja naar de glasbak natuurlijk, maar ik moet eerlijk toegeven dat dat er bij mij nog wel eens een keer bij inschiet en dan heb je er zo een aantal staan. In het studentenhuis waar ik lang, lang geleden woonde, gebeurde het regelmatig dat we gezellig met zijn allen aten met natuurlijk een lekker, correctie niet echt lekker, maar wel goedkoop, flesje wijn, of twee… Lege flessen gooiden we zelden weg. Meestal spoelden we ze om en zetten er gewoon een kaars in of met een bloemetje op ons dakterras. Ook leuk. En zin om de flessen naar de glasbak hadden we niet zo heel vaak. Dus was dit een mooie oplossing.

12 tips om je wijnfles te recyclen

Nu doen we dat eigenlijk nooit meer… De kaarsen gaan in een standaard of kandelaar en de bloemen in een vaas en staan de lege wijnflessen in de weg totdat ze naar de glasbak gaan. Leuk vond ik het dan ook dat ik deze infographic tegenkwam met daarin 12 tips om je wijnfles te recyclen op een creatieve manier. Natuurlijk moest ik even lachen bij nummer 12 waar lege wijnflessen gebruikt worden om bloemen in te zetten en bij nummer 9 waar de lege wijnflessen worden gebruikt om een kaars in te zetten. Hoe herkenbaar. 🙂

Maar er staan een aantal leuke ideetjes bij. En mocht je nog snel een surprise in elkaar moeten flansen, dan kun je, misschien geïnspireerd door deze 12 creatieve uitspattingen, nog wat leuks verzinnen met een lege wijnfles.

Wijn infographic 12 tips om je wijnfles te recyclen

Wijn infographic 12 tips om je wijnfles te recyclen
Bron: Visualoop

Andere infographics :

Franse wijnen
De keuze voor een wijn…
Volgende halte Pouilly Fuissé
Wijngeschiedenis van Zuid-Afrika
Je eigen glazen ingooien
Duurste wijnen uit de Bordeaux
De perfecte wijn uitkiezen
Wijn vs Bier – De caloriebattle

2 Reacties
  1. hoi ik ben ingrit en heb de pagina/blog al een paar keer bekeeken en heb al uw tips door gegeven aan andere mensen die aan het verbouwen zijn en raad eens een paar dagen later hadden ze het allemaal! {niet allemaal maar een paar onderandere: de kaars, de bloem en de lamp! 😉 ik ben over een paar dagen in igypte en dan kan ik helaas geen foto’s laten zien misschien de naar echt super leuke blog en tot ziens!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.