12 Oktober Spaanse Wijn-Spijs-Avond in Utrecht

Wijnbloggers’ favoriete stadje is weer eens lekker aan de weg aan het timmeren met wijn en spijs. Op 12 oktober was het dan weer eens lekker smikkelen en genieten in Utrecht en staat het opkomend wijngebied Granada (Spanje) centraal. Samen met de Utrechtse sommelier Yuri Koster organiseert wijnimporteur Granada Wijnen uit Utrecht op zaterdagavond 12 oktober a.s. om 19.00 uur een unieke wijn-spijs-avond bij Restaurant Aandacht voor Eten, Biltstraat 29 in Utrecht. Deze interessante en lekkere avond voor nieuwsgierige wijn- en spijsliefhebbers kost € 57,50 voor 4 gangen, 10 wijnen en koffie toe.

Granada Wijnen en Granada

Granada Wijnen uit Utrecht is een kleine importeur van mooie, ambachtelijke kwaliteitswijnen uit de wijnregio Granada. De wijnen uit deze streek zijn voor vele Nederlanders onbekend. Granada is bij de Nederlanders vooral bekend vanwege het Moorse paleis Alhambra en andere culturele en sportieve mogelijkheden. Zeker niet vanwege de wijnen! Gelukkig gaat Granada Wijnen daar verandering in brengen en gaan ze de wijn aan de man brengen.

De regio Granada heeft een eeuwenlange en dus onbekende wijngeschiedenis, teruggaand op Feniciërs en de Romeinen. Zo’n mooie rijke geschiedenis en dan onbekend!? Ruim 20 Bodegas hebben inmiddels het recht om wijnen met het predikaat DOP Vino de Calidad de Granada te maken. 5.500 hectare wijngaard produceren 35 tot 40 miljoen kilo druiven. Wij van Wijnbloggers zijn geinteresseerd en vinden het het proeven waard.

Eten Wijn Spijs

Wijn-Spijs Avond

Tijdens deze avond kijken we naar de combinatie van bijzondere gerechten en – wijnen uit het opkomende, ongerepte Spaanse wijngebied Granada. De gerechten worden bereid door chef-kok David Brüggemann. Wat doet het eten, wat doen de wijnen? Een belevenis die de nieuwsgierige wijn- en spijsliefhebbers niet mogen missen!
We schenken bij het 4-gangen diner 2 proefglazen per gang, zodat er leuke discussies op gang komen. De ervaren sommelier Yuri Koster (voorheen o.a. restaurant Amberes) geeft professionele uitleg over de wijn-spijs-combinaties. Nelleke Maris van Granada Wijnen vertelt met passie over het gebied en de kleinschalige familiebedrijven, waar Granada Wijnen exclusief de wijn van importeert.

Reserveren. info@granadawijnen.nl of 030-6565920.

Granada Wijnen uit Utrecht (www.granadawijnen.nl) is importeur van verrassende kwaliteitswijnen uit de opkomende wijnregio Granada (Zuid-Spanje). Veel van de wijnen scoren goed in het nieuwe wijnboek ‘De Grote Hamersma’ 2014. Het gaat onder andere om wijn die bij elBulli op de kaart heeft gestaan en bij toprestaurant Noma uit Kopenhagen op de kaart staat. Ook bij steeds meer Nederlandse kwaliteitsrestaurants is wijn uit Granada verkrijgbaar.

 

Enhanced by Zemanta
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.