Stiekem zijn we allemaal dol op geschenkverpakkingen. En we zijn natuurlijk ook allemaal dol op wijn, anders las je nu niet dit artikel op wijnbloggers.nl. Een simpel cadeau verpak je meestal in een papiertje en misschien doe je er nog een lintje omheen als je écht uit wil pakken. Niet meer en niet minder. Goed is goed. Maar als we het over onze geliefde wijn hebben mogen we daar best wat beter over nadenken. Hoe leuk is het om je wijn op een originele manier te verpakken en cadeau te doen. Zo denken je vrienden dat je dit keer eens echt goed nagedacht hebt over een cadeau. Terwijl je in werkelijkheid gewoon dit artikel even doorgelezen hebt. Zie hier 10 tips om een fles wijn op een bijzondere manier te verpakken en cadeau te doen. Zal je moeder zeker blij mee zijn!

Verschillende soorten verpakkingen

1. De bekende licht houten kistjes

We kennen ze allemaal, de houten kistjes. Je kan kiezen voor een kistje met een deksel die je moet dicht nieten of een kist met een schuifdeksel. En ook het formaat kan verschillen. Het kan dat je meerdere flessen wil verpakken. Geen probleem die kistjes zijn er ook gewoon.

2. De sjieke houten schuifkist

emkapak-verpakken-sjiek-hout

Als ik deze kist zie dan maakt het me bijna niet meer uit wat er in zit. Hoe sjiek is dit! De laklaag en de kleur van het hout maakt de kist extra bijzonder. Deze verpakking halen we uit de kast als onze vaders of moeders jarig zijn.

3. Een wijnkist met scharnieren (denk aan de sigarenkistjes, maar dan uiteraard voor wijn)

Jullie kennen allemaal die ouderwetse sigaarkisjes wel toch? Daar deed de wijnkist met scharnieren me heel erg aan denken. Deze verpakking is ook net wat origineler.

4. Een speciale verpakking voor magnums (wanneer je dus écht iets te vieren hebt!)

Denk je aan een magnum dan denk je aan een bijzonder moment. Denk aan een 50ste verjaardag of een jubileum van een zeer gewaardeerde collega. Niets is te gek, zelfs voor grotere flessen zijn passende verpakkingen te vinden.

5. Ben je niet echt een kistjes mens ga dan voor een wijndoos 

Het kan dat je een kistje iets te overdreven vindt voor de gelegenheid. Er is dan de mogelijkheid om de wijn in een doos te verpakken. Je ziet door de wijndozen het bos niet meer zoveel keus is er. Je kan zelfs een eigen ontwerp gebruiken wanneer je creatief aangelegd bent.

6. Of een blik

emkapak-verpakken-blikIk wist eerlijk gezegd niet dat er blikken bestonden als cadeauverpakking. Er bestaan allerlei verschillende kleuren en formaten blikken om je fles wijn in te verpakken. Origineel, al zeg ik het zelf!

7. Wil je het speciaal maar simpel houden dan kan je je fles wijn ook leuk in een wijnzak verpakken

 

Extraatjes die je cadeau nét wat specialer maken

8. Wat dacht je van een fluweel interieur?

Fancy!

9. Geef tezamen met een mooie fles wijn ook 2 glazen cadeau in een speciaal kistje

10. Pak helemaal uit en bedruk je kistje of glas met een eigen ontwerp

Je kan dus je kistje een heel persoonlijk tintje meegeven door te kiezen voor een eigen ontwerp. Zie het voorbeeld hier onder.

emkapak-verpakken-bedrukken

En de laatste bonus tip is dat het natuurlijk altijd om het gebaar gaat, maar er moet wel gezegd worden dat je dat gebaar net wat krachtiger kan uiten als je met een originele verpakking komt aanzetten! Knoop dat in de oren. 

Als je denkt dat je dé tip hebt om een fles wijn leuk te verpakken, geef dat dan even door. Het kan natuurlijk dat ik iets gemist heb. Sharing is caring.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.