‪ Champagne als sekssymbool

champagne-gold-1535820Champagne. Er bestaat geen drank die feestelijker en sexier is. Champagne staat voor verleiding, luxe en romantiek. Niet voor niets was het de lievelingsdrank van Marilyn Monroe. Bovendien mag de mousserende godendrank op geen enkel feest ontbreken. Er dient altijd een fles koud te liggen; voor Oud & Nieuw, een verjaardag, of voor het geval je er ineens zin in zou hebbenMaar hoe weet deze verleidende drank  iedereen keer op keer weer te verleiden? Hoe heeft champagne zijn status als sekssymbool verworven? Wij noemen de drie leukste redenen:

  1. OMG, it goes straight to the head…

Je kent het wel: je staat op een feestje en je krijgt een glas champagne aangeboden. Heerlijk, maar bij de eerste paar slokken heb je al het gevoel dat je een hele fles naar binnen hebt geworpen. De alcohol lijkt direct naar je hoofd te gaan. Dit komt echter niet alleen door de alcohol in champagne, maar door de vele bubbeltjes die het transport van alcohol naar de bloedbaan bevorderen. De alcohol wordt zo dus sneller opgenomen in je bloed. De kans is groot dat je grenzen vervagen en voor je het weet sta je op de bar te dansen of flirt je met alles wat voorbij komt lopen.

Een eeuw geleden was dit gegeven al bekend, en liep een echte gentleman met een roerstaafje rond om de bubbels uit het glas van zijn vrouw te verwijderen.

Tip: Geef jezelf nooit de schuld als je de dag na een wilde nacht de genante foto’s terugkijkt: always blame it on the champagne. Immers lopen er tegenwoordig nog maar zeer zelden mannen (of vrouwen) met roerstaafjes rond.

  1. Marilyn Monroe ontmaskerd

marilyn-monroe-885229_1920Een van de bekendste sekssymbolen uit de geschiedenis, Marilyn Monroe, was altijd wel te porren voor een glas champagne.

Wellicht is de reden dat zij werd begeerd echter niet alleen vanwege haar uiterlijk. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat champagne, en met name Blanc de Blanc (dus 100% chardonnay), de geur van vrouwelijke feromonen nabootst; hetzelfde feromoon dat ook vrijkomt bij seksuele opwinding. De geur van champagne zou de aantrekkingskracht dus vergroten. En zeg nou zelf, wat is er sexier dan een glas champagne?

Tip: Iemand verleiden? Neem een champagnebad!

  1. Sappig vitamineshotje

Achter de meeste juicy verhalen schuilt een wetenschappelijke verklaring. Zo is er nog een reden waarom champagne vaak gerelateerd wordt aan seks. De drank bevat namelijk de mineralen kalium, magnesium en zink, die alledrie essentieel zijn voor de productie van zowel het vrouwelijke als mannelijke sekshormoon.

Tip: Neem in plaats van vitaminepillen met mineralen een glas champagne bij het ontbijt.

Fijne dagen en you know what to drink!

Cheers,

Chicks with wine

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.