Intense wijn met enorm veel kleur en smaak. Geweldige stoere wijn om zo te drinken en heerlijk om te combineren bij Gegrilld vlees en gerechten met lekker veel smaak.

 

Gemaakt van Carignan van oude stokken op een mergelbodem en oude stokken van wijngaarden met ronde stenen in en op de bodem. Deze familie filosofie bestaat uit het begeleiden van het wijn maak proces met minimale actie en vooral de wijn de tijd geven. De wijnstokken worden op het domein zelf ge ent waarvoor alleen de sterkste stokken worden gebruikt. De wijnstokken zijn gesnoeid in Gobelet vorm om in balans te groeien en harmonieus te kunnen ouderen. De druiven worden daarom ook met de hand geoogst, zo kan elke tros worden gecontroleerd op conditie en rijpheid, met een minimale beschadiging aan druif en wijnstok. Na een cuvaison van 6 weken heeft de wijn nog 12 maanden gerijpt voordat deze werd gebotteld. Om de wijn zoveel mogelijk puur te houden is deze niet gefilterd of geklaard.

 

Ja dit is nou héél véél wijn voor een goede prijs! Oude stokken Carignan, handpluk…. Een mooi rood glas, de rand iets verkleurd, een carrique neus dus vol kruiden uit Zuidoost Frankrijk. De wijn smaakt vol, veel fruit, stevig, ook tannines maar zacht en een lange afdronk. Ik denk aan een stoofpot of een cassoulet. Heerlijk in de herfst of winter….

 

Erica Bouwman

http://www.grapeful.nl/wijn/rood-frankrijk-languedoc-roussillon-cotes-de-thongue-lou-de-belvestit-la-maem-2011

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...