Gastvrij Rotterdam

Goedemorgen allemaal, de week is alweer bijna doormidden. Maar wel een hele leuke week voor mij. Ik had namelijk de eer om aanwezig te zijn op Gastvrij Rotterdam, dé vakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals. Je waant je tussen heerlijke hapjes, drankjes en alles wat horeca Nederland te bieden heeft. Voor diegene die in het bezit zijn van kaartjes en wellicht nog twijfelen om vandaag (de laatste dag) nog te gaan, bij deze wat extra informatie en sfeerbeelden.

Logo_GR_zonderdatum

Wat is Gastvrij Rotterdam?

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en heeft zich tijdens vorige edities bewezen als hoogstaand gastronomisch platform voor de horecabranche. De derde editie vindt vind momenteel plaats en vandaag is de laatste dag in Ahoy Rotterdam. Zorg dat je het niet mist! En ga vandaag nog gezellig een kijkje nemen.

Wat kan je verwachten?

  • Ruim 270 leveranciers op het gebied van food en non-food
  • 125 workshops, demonstraties en masterclasses
  • Nederlandse finale Bocuse d’Or
  • Finale Young Chef Award (Euro-Toques Nederland)
  • Bekendmaking ‘Mooiste bar van Nederland’
  • Demonstraties van het Nederlands Patisserie Team
  • Diverse themapaviljoens en –pleinen

Het wijnprogramma van vandaag (woensdag 23 september 2015)
Gastvrij Rotterdam2015_large_3
WijnPaviljoen

12:00 – 12:45
Montes
Het relatief jonge Chileense wijnbedrijf Montes heeft zich in korte tijd genesteld tussen de absolute top van Chileense producenten. Hoe zij dit hebben gedaan en hoe zij zich verder zullen ontwikkelen zal Eduardo Stark aan de hand van een aantal zeer interessante wijnen toelichten.

Voor dit onderdeel is aanmelding verplicht. U kunt zich aanmelden via communicatie@gastvrij-rotterdam.nl o.v.v. van uw naam, bedrijfsnaam en functie.

Organisator: Horeca Wijnclub
Locatie: WijnPaviljoen
Spreker: Eduardo Stark

13:15 – 14:00
Explore wines like never before. Stop opening, start tasting!
Lucas Payà geeft op alle drie de beursdagen uitleg over wat het concept van Coravin inhoudt, wat het voor de hospitalitybranche kan betekenen, hoe het in de dagelijkse praktijk kan worden toegepast en welke voordelen het gebruikers kan bieden. Bovendien organiseert Lucas een blind tasting, waarbij hij het publiek ‘blind’ een wijn laat proeven die drie maanden geleden met Coravin is ‘aangebroken’. Op deze manier kunnen mensen zelf ervaren dat Coravin geen loze beloftes doet, maar een absolute aanwinst is voor de branche en een ware revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop wijn wordt gedronken, geserveerd en verkocht.

Voor dit onderdeel is aanmelding verplicht. U kunt zich aanmelden via communicatie@gastvrij-rotterdam.nl o.v.v. van uw naam, bedrijfsnaam en functie.

Organisator: Coravin
Locatie: WijnPaviljoen
Spreker: Lucas Paya, ex-sommelier elBulli

14:30 – 15:15
Het perfecte wijnglas
Wist u dat de vorm van het wijnglas veel invloed heeft op de smaak van de wijn? Barbara Verbeek laat u dat ervaren tijdens een glasproeverij met de Royal Leerdam Finesse The Experts’ Collection.

Voor dit onderdeel is aanmelding verplicht. U kunt zich aanmelden via communicatie@gastvrij-rotterdam.nl o.v.v. van uw naam, bedrijfsnaam en functie.

Organisator: Royal Leerdam
Locatie: WijnPaviljoen
Spreker: Barbara Verbeek

15:45 – 16:30
Begeleide proeverij: Proef Italie!
Begeleide proeverij Italiaanse wijnen uit Umbrië, Toscane en Campania. Tijdens het proeven maakt u een virtuele reis door deze gebieden.

Voor dit onderdeel is aanmelding verplicht. U kunt zich aanmelden via communicatie@gastvrij-rotterdam.nl o.v.v. van uw naam, bedrijfsnaam en functie.

Organisator: Vino e Olio
Locatie: WijnPaviljoen
Spreker: Vino e Olio

Mocht je nu niet overgehaald zijn om te gaan kijken dan weet ik het ook niet meer. Ik ben er vandaag zelf in ieder geval weer. Voor diegene die gaan, veel plezier!

Meer informatie? Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.