Startsein gegeven voor oogst in de Val de Loire

Logo

Oogstjaar 2016 in het teken van kwaliteit

15 september 2016 – De oogst in de Val de Loire is officieel begonnen. Een week later dan in 2015, zo maakt InterLoire – interprofessionele organisatie van AOC producerende wijnmakers – bekend. Op 12 september begon de oogst in de regio’s Touraine en Anjou-Saumur met het binnenhalen van de chardonnay- en pinotdruiven bestemd voor de Crémant de Loire en de mousserende wijnen van Anjou en Saumur. In de Muscadet begint de oogst eind deze week, gevolgd door de oogst van de gamay en grolleau voor de Rosé d’Anjou en Rosé de Loire (19 september) en die van de Touraine sauvignon (20 september).

Naar verwachting zullen de appellations waar chenin blanc en cabernet franc staan aangeplant pas begin oktober aan de oogst beginnen. InterLoire laat weten zeer te spreken te zijn over de gezondheid en de zoet/zuur balans van de druiven. Zij verwachten dan ook dat 2016 een kwalitatief hoogstaand jaar zal worden.

Afbeeldingsresultaat voor val de loire wines, Loire Over InterLoire
InterLoire (Interprofession des Vins du Val de Loire) is de derde interprofessionele organisatie van AOC producerende wijnmakers in Frankrijk en omvat de gebieden Pays Nantais, Anjou, Saumur en Touraine in de Loire vallei. InterLoire vertegenwoordigt 50 appellations en dénominations verspreid over een totaal van 41 000 ha. De organisatie vertegenwoordigt zo’n 270 wijnproducenten, 190 wijnhandelaren en 13 coöperaties die gezamenlijk gemiddeld
2 000 000 hl per jaar op de markt brengen.

– Persbericht- 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.